- Pirinci bir çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 15 dakika bekletip süzün. Soğanı soyup kıyın. Dereotunu temizleyip kıyın.
- Kabakları alacalı soyun. Üzerlerinden bir parmak kalınlığında kesip içlerini çıkarın. Çıkardığınız kabak içlerini zar şeklinde doğrayıp bir kaba alın.
- Soğan, kıyma, dereotu, salça, bir kahve fincanı su, tereyağı, tuz ve baharatı ekleyip yoğurun. En son olarak pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın.
- Hazırladığınız iç malzemeyi kabakların içine paylaştırın. Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
- Domatesleri kapak olarak yerleştirip tencereye dizin. Tencerenin kenarından iki çay bardağı suyu ekleyin.
- Kaynayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Daha fazlası için dolma tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. Nefis zeytinyağlı biber dolması tarifini de notlarınız arasına ekleyin.