Kinoalı Girit Kabağı
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kinoalı Girit Kabağı Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Kinoalı Girit Kabağı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları ve havucu küçük küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız havucu ekleyip, sotelemeye devam edin.
  2. Kurutulmuş yaban mersini, yer fıstığı, kabak çekirdeği içi, tuz ve karabiberi ilave edin. Kinoayı bir tencereye alın.
  3. Üzerine sıcak su ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp sotelediğiniz sebzelere ilave edin.
  4. Girit kabaklarını yıkayıp üst kısımını kesin. Kabakların iç kısımlarını oyarak sandal görünümü verin.
  5. Kabakların içlerini kinoalı iç harç ile tepeleme doldurun. Geniş tabanlı bir tencereye yan yana dizin.
  6. Dolmanın sosu için domates salçasını sıcak su ile açın. Zeytinyağı, nane ve tuzu ekledikten sonra karıştırın.
  7. Tencereye aldığınız dolmaların üzerine sosu gezdirin. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kabaklar yumuşayana kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Kinoalı Tarifler Öğle Yemeği Vegan Yemek Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması