Kestaneli Lahana Sarması
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. 

Kestaneli Lahana Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Lahana Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Önceden suda beklettiğiniz pirinçleri ekleyip 5 dakika daha kavurun.
  2. Diri kalacak şekilde haşlayıp doğranmış kestaneleri ilave edin. Fıstık, üzümler, tuz ve şekeri ekleyin.
  3. 2 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Ocaktan alınca kuru nane, yenibahar, tarçın, karabiberi ekleyip karıştırın.
  4. Lahananın yapraklarını ayırıp kaynar suda 1-2 dakika haşlayın. İç harcı yapraklara sarıp tencereye dizin. 2 su bardağı ılık su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  5. Karadeniz usulü karalahana sarması tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması