Kereviz Yemeği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kötü kolesterol oluşumunu önleyen kereviz, sindirim sistemini rahatlatan besinlerden biridir. Özellikle kış aylarında tüketilen bu besin, mide sağlığını korur. Kalp damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Vücutta iltihap oluşma riskini en aza düşürür. Malzemeler hazırsa, şifa dolu kereviz yemeği tarifine geçebiliriz.

Düşük kalorili bezelye yemeği ve karnabahar yemeği tarifini de deneyebilirsiniz.

Kereviz Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kereviz Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar piyazlık doğranır. Tencereye zeytinyağı eklenir ve soğan kavrulmaya başlanır.
  2. Patatesler yıkanır kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
  3. Havuç ve kerevizinde kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
  4. Bütün sebzeler soğanın yanına tencereye alınarak kavrulur.
  5. Portakal suyu, şeker ve tuz eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kereviz Yemeği Kaç Kalori?

  1. Kereviz yemeğinin 420 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tencere Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması