Hem salata hem de yemek olarak tüketebileceğiniz hafif kabaklı ve sirke soslu bakla tarifi
- Baklaları ayıklayıp temizledikten sonra 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilmiş ılık suda bekletin. Daha sonra süzün.
- Baklaları tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın.
- Baklaları haşladığınız suyun içine parmak şeklinde doğradığınız kabakları ekleyin. Baklalarla birlikte kabakları 10 dakika daha haşlayın.
- Sebzeleri haşlama suyunun içinden alıp süzün.
- Haşlama suyundan 2 bardak kadarını ayırın. Sirkeyi, havanda ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, kıyılmış dereotunu da serpip kabaklı ve sirke soslu baklayı ılık servis yapın.
Hafif hafif zeytinyağlı taze bakla tarifi için tıklayın