Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla Tarifi İçin

Malzemeler

Kabaklı Ve Sirke Soslu Bakla

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hem salata hem de yemek olarak tüketebileceğiniz hafif kabaklı ve sirke soslu bakla tarifi

  1. Baklaları ayıklayıp temizledikten sonra 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilmiş ılık suda bekletin. Daha sonra süzün. 
  2. Baklaları tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. 
  3. Baklaları haşladığınız suyun içine parmak şeklinde doğradığınız kabakları ekleyin. Baklalarla birlikte kabakları 10 dakika daha haşlayın.  
  4. Sebzeleri haşlama suyunun içinden alıp süzün. 
  5. Haşlama suyundan 2 bardak kadarını ayırın. Sirkeyi, havanda ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. 
  6. Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, kıyılmış dereotunu da serpip kabaklı ve sirke soslu baklayı ılık servis yapın.

Hafif hafif zeytinyağlı taze bakla tarifi için tıklayın

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Öğle Yemeği Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması