Zeytinyağlı Kabak Yemeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kabak içeriği yüksek su oranı ve vitamin, mineralleri ile sağlıklı bir yiyecek olmasının yanı sıra lezzetli. Pirinçli kabak yemeğinin hem lezzetine doyacaksınız hem de karnınız doyacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız eğer tarife geçelim. 

1 Porsiyon Zeytinyağlı Kabak Yemeği Kaç Kaloridir?

Kabak ile yapılan alternatif tarifler arıyorsanız mutlaka kabak sıyırma, kıymalı kabak yemeği ve kabak çiçeği dolması tariflerine bakın. 

Zeytinyağlı Kabak Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağı tencereye alınır ve ısındığında yemeklik doğranan soğanlar eklenir, kavrulur.
  2. Sarımsaklar ezilir ve soğanların ardından sarımsak eklenir.
  3. Domates salçası da eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  4. Kabaklar yıkanır kabukları soyulur ve yarım ay şeklinde doğranır, tencereye eklenir. Yıkanmış pirinçler eklenir.
  5. Domates küçük ve küp küp doğranır ve tencereye alınır, bütün malzemeler karıştırılır.
  6. Malzemelerin yarısına denk gelecek şekilde su eklenir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Dereotu yıkanır ve ince ince kıyılır, yemek piştikten sonra eklenerek servis edilir.

  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce kabakları suda durulayın. Kabuklarını soymak yerine küçük delikler açmayı da tercih edebilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerin en önemli noktası toz şekerdir. Yemeğin tuzunu dengelemek ve tatlandırmak için konulan şeker, pişirme süresini de düşürür.
  • Kullanacağınız kabakların taze ve orta boyutlarda olmasına özen gösterin.
  • Yemeği pişirirken suyun az olması gerekir. Kısık ateşte pişirdiğiniz kabaklar suyunu çekmesine rağmen hala sert ise, yavaş yavaş su ilave edebilirsiniz.
  • Pişirme işlemine başlamadan önce tencere ile kapak arasına yağlı kağıt koyun. Yemeğiniz pişip soğuyana kadar kağıdı kaldırmayın. Yağlı kağıt, pişirme sırasında kabağın koyu rengini ve acılığını alarak daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Kabak yemeği çok su saldığı için, çekirdekli kısımlarını doğrayın.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Kabaklı Tarifler Vegan Yemek Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması