- Kabakları temizleyip yıkayın. Sebze soyacağı ile, uzunlamasına incecik dilimleyin. Kabak dilimlerinin üzerine fırça ile zeytinyağı sürün ve ızgarada közleyin.
- Midyeleri tuzlu suda haşlayıp süzün. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Tuzlu suda diri kıvamda haşlayıp süzün.
- Pirinci yıkayıp süzün. Kalan zeytinyağını tavada ısıtın. Pirinci ilave edip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Midye ve mantarları ekleyip karıştırın.
- 1 çay bardağı su ilave edip pişirin. Ateşten alıp kaşar peyniri, tuz ve karabiber ilave edin, fazla ezmeden harmanlayın.
- Küçük fırın kalıplarını yağlayıp kabak dilimlerini hafifçe üst üste gelecek ve uçları kalıpların dışına sarkacak şekilde dizin.
- Hazırladığınız iç pilavı kalıplara paylaştırın. Kabakların dışa sarkan kısımlarını kıvırıp pilavın üzerini kapatın.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Ilınınca kalıpları servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, nefis midye dolma tarifini de deneyebilirsiniz.