Ana vatanı Güney Amerika olan kabak; salata, tatlı, çorba ve ana yemeklerde sık sık kullanılır. Havuçla çok yakışan bu besin, vücudun hastalık direncini arttırır. Antioksidan özelliği sayesinde toksinlerin daha kolay atılmasını sağlar. Genellikle et yemeklerinin yanında tüketilen havuçlu kabak, düşük kalorili bir mezedir. Özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında tüketilir. Malzemeler hazırsa, lezzetiyle sofralarınızı renklendirecek havuçlu kabak mezesi tarifine başlayabiliriz.
Havuçlu Kabak Mezesinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Havuçlu Kabak Mezesi Kaç Kaloridir?
Havuçlu kabak mezesinin bir porsiyonu, yaklaşık 75 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Yemeklerin yanında sunabileceğiniz yeni tatlar mı arıyorsunuz? Hatay mutfağının popüler lezzetlerinden biri olan babagannuş tarifini deneyebilirsiniz. Dilerseniz, özel olarak hazırlanan meze tariflerine de göz atabilirsiniz.