Fırında Zeytinyağlı Lahana
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Zeytinyağlı Lahana Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Zeytinyağlı Lahana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Havucu halka şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin. Kırmızı, yeşil ve sarı biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın ve soğanlar ile birlikte soteleyin.
  3. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayarak biberlere ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra küp doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin.
  4. Lahana yumuşamaya başladığında yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika sonra ocağı kapatıp yemeğin yarısını kare fırın kabına aktarın üzerini rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ile kaplayın.
  5. Lahanın diğer yarısını kaşarın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirinin diğer yarısını serpin.
  6. Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması