Erikli Semizotu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bu hafta Sahrap Soysal’ın mutfağına konuk oluyoruz. Sahrap Hanım sizler için enfes bir mübadil yemeği olan erikli semizotu pişiriyor. Hazırsanız mutfağa geçelim ve bu lezzetli sebze yemeğini Sahrap Soysal’ın eşsiz anlatımıyla birlikte hazırlayalım. 

Erikli Semizotu Tarifi İçin

Malzemeler

Erikli Semizotu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyin. Önceden yıkayıp doğradığınız yeşil soğanı ve kuru soğanı tencerenin içerisine ekleyin.
  2. Soğanları kavurun ve doğranmış sarımsakları da tencerenin içerisine ekleyip hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra doğradığınız semizotunu da tencereye ekleyin.
  3. Ardından domatesleri de ekleyerek hiç su eklemeden karıştırın. Eriklerinizi ince elma dilimleri gibi doğrayarak tencerenin içerisine ilave edin.
  4. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra yemeğin altını kısıp kapağını kapatın. 10-15 dk sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Video Tarifler

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması