Bu hafta Sahrap Soysal’ın mutfağına konuk oluyoruz. Sahrap Hanım sizler için enfes bir mübadil yemeği olan erikli semizotu pişiriyor. Hazırsanız mutfağa geçelim ve bu lezzetli sebze yemeğini Sahrap Soysal’ın eşsiz anlatımıyla birlikte hazırlayalım.
Erikli Semizotu Tarifi İçin
Malzemeler
Büyük bir bağ semizotu
4-5 kaşık zeytinyağı
4 -5 adet yeşil soğan
1 iri kuru soğan
3 adet domates
7-8 diş sarımsak (sarımsaklar iriyse 3 adet yeterli)
Bir tencerenin içine zeytinyağını ekleyin. Önceden yıkayıp doğradığınız yeşil soğanı ve kuru soğanı tencerenin içerisine ekleyin.
Soğanları kavurun ve doğranmış sarımsakları da tencerenin içerisine ekleyip hafif bir şekilde karıştırdıktan sonra doğradığınız semizotunu da tencereye ekleyin.
Ardından domatesleri de ekleyerek hiç su eklemeden karıştırın. Eriklerinizi ince elma dilimleri gibi doğrayarak tencerenin içerisine ilave edin.
Son olarak tuz ve karabiber ekleyip karıştırdıktan sonra yemeğin altını kısıp kapağını kapatın. 10-15 dk sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.