Ekşili Kuru Dolma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşili Kuru Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşili Kuru Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinç, kıyma, zeytinyağı, küp doğranmış soğan ve sarımsak, 1 tatlı kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçası, kuru nane, kimyon, pul biber, tuz ve nar ekşisini birlikte karıştırın.
  2. Önceden haşlanmış olan patlıcanlara fazla sıkıştırmadan doldurun ve yassı olarak tabanına kemik dizilmiş bir tencereye dizip yerleştirin.
  3. Dolmaların üzerine ayırdığınız 1 yemek kaşığı domates salçası, karabiber, limon suyu ve suyu karıştırıp dökün.
  4. Ocağa alın, tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte 40-50 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeye doyamayacağınız soğan dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması