Domates Ve Biber Soslu Pırasa Dolması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Ve Biber Soslu Pırasa Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Domates Ve Biber Soslu Pırasa Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Pırasaları bir parmak uzunluğunda kesin. Dıştan üç yaprak kalacak şekilde içlerini çıkarın ve kaynar suda 5 dakika kadar haşlayıp süzün.
  2. Soğanı soyup kıyın. Biberi temizleyip çok ince doğrayın. Kıyma, soğan ve biberi yağsız olarak bir tencerede kavurun. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  3. Kıyılmış nane ve pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Pırasaların içlerini hazırladığınız kıymalı harçla doldurun. Pırasaları yatay olarak tencereye dizin.
  4. Üzerlerine nohut büyüklüğünde tereyağı serpiştirin. İki çay bardağı sıcak su ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Sos için,biberi temizleyip zar şeklinde doğrayın. Domatesi küp doğrayın. Sarımsakları temizleyip kıyın.
  6. Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp sarımsakları ve biberleri kavurun. Domatesleri ilave edip bir kaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp nar ekşisi ve toz kırmızı biberi ekleyin.
  7. Pırasaları servise sunmadan beş dakika önce ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerlerine hazırla dığınız domatesli sosu dökün. Peyniri serpiştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının ızgara bölümünde peynirler eriyip kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, sağlıklı ve hafif pırasa dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması