SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Dolgulu Rulo Patlıcan
Dolgulu Rulo Patlıcan
Güncelleme tarihi:
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Dolgulu Rulo Patlıcan Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
3 patlıcan
1 soğan
2 diş sarımsak
2 domates
1 sivri biber
1 salçalık kırmızıbiber
7~8 dal maydanoz
Tuz
Kızartmak için
Riviera zeytinyağı
Dolgulu Rulo Patlıcan
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına incecik dilimleyip zeytinyağında kızartın. İnce kıyılmış soğan ve sarımsağı tavada çok az zeytinyağı ilavesiyle soteleyin.
Domatesleri ve biberleri çok ufak doğrayıp ekleyin ve karıştırın. Pişince ocaktan alın ve kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın.
Tuzla tatlandırın. Her patlıcan diliminin uç kısmına harçtan yerleştirip rulo şeklinde sarın. Dik şekilde tabağa yerleştirin ve servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Kızartma Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Sebze Tarifleri
Diyet Yemekleri
Öğle Yemeği
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması