Cevizli Tavuk
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Protein deposu olarak bilinen tavuk; fırında tavuk veya tavuklu börek gibi tariflerde kendine yer bulur. Dünyada en çok tüketilen et ürünlerinden biridir. Özellikle yılbaşı menüsü ve özel davet sofralarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kolesterol ve tansiyon değerini dengede tutan bu besin; haşlama, kızartma veya ızgara gibi yöntemlerle pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, çerkez tavuğu olarak bilinen ve ana yemek olarak servis edilen cevizli tavuk tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Cevizli Tavuk Kaç Kaloridir?

Cevizli Tavuk Tarifi İçin

Malzemeler

Abısta için:

Cevizli Tavuk

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Derin bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Üzerine, iyice yıkayıp süzdüğünüz tavuk etlerini ilave edin.
  2. 1 tatlı kaşığı acukayı da ekleyin, kavurmaya başlayın. 10 dakika kavurunca 4 bardak sıcak suyu ilave edin.
  3. Tencerenin kapağını kapatın, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Tavuk etleri pişerken abıstayı hazırlayın. Küçük bir tencereye suyu aktarın.
  4. Kaynayınca mısır ununu ilave edin. Orta ateşte, sürekli karıştırarak 15 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Cevizi robota alıp yağı çıkana kadar iyice çekin (Ceviz çekildikçe birbirine yapışmaya başlaması gerek).
  6. İçine sarımsak ve kalan 1 tatlı kaşığı acukayı da ekleyip çekmeye devam edin. Bu işlem sonucunda hepsi bir top haline gelecektir.
  7. Yeni harcınıza kalan abıstanın tamamını ekleyerek robotu çalıştırın. Hepsi birbirine yapışıp top olmaya başlayacaktır.
  8. Hazırladığınız harca daha önce pişirdiğiniz tavukların suyundan 3 kepçe kadarını ekleyip robotu çalıştırın.
  9. Diğer yandan servis tabağına tavuk etlerini alın. Robottaki boza kıvamındaki sosu tavuk etlerinin üzerine döküp iyice karıştırın. Şimdiden afiyet olsun
  Servis Önerisi

Cevizli tavuğu, patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Cevizli tavuğu hazırlarken hem but, hem de göğüs eti kullanırsanız yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.
  • Soğanı parçalar halinde kalmaması için, mutlaka rendeleyin.
  • Kullanacağınız cevizlerin taze olmasına özen gösterin. Yağı çıkarılmış ceviz, daha iyi sonuç verir.
  • Hazırladığınız cevizli tavuğu kapalı can kavanozlarda saklayabilirsiniz. 2 gün içerisinde tüketmeye özen gösterin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tavuk Yemekleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması