- Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Kuşüzümlerini yıkayıp süzün. Dolma içi için soğanları temizleyip kıyın.
- Bir çorba kaşığı zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Fıstıkları ilave edip kavurun. Soğanı ekleyip şeker ile birlikte, orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Pirinci ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kavurun.
- Kuş üzümleri, tuz, baharat ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Harmanlayıp tencerenin kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın.
- Biberlerin baş kısımlarını kapak şeklinde kesip temizleyin. Ilınan dolma içini biberlerin içine paylaştırın.
- Dolmaları geniş bir tencerenin içine yan yana dizin. Üzerlerini önceden kestiğiniz biberlerin kapaklarıyla yada kabuğu soyulmamış domates parçalarıyla kapatın.
- Tencerenin kenarından iki bardak ılık su dökün. Üzerlerine kalan zeytinyağını gezdirerek dökün, kesme şekeri ekleyip kısık ateşte pişirin. Soğuk servis yapın.
Dilerseniz, yemeye doyamayacağınız zeytinyağlı biber dolması tarifine de göz atabilirsiniz.