Barbunyalı Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Barbunyalı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Dolgusu için:

Barbunyalı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını küp şeklinde doğrayıp mutfak robotuna alın. Un ve tuzu ekleyip karıştırın. Su ilave ederek 10 saniye daha karıştırın.
  2. Hamuru plastik bir poşete sarın ve 30 dakika buzdolabında bekletin.
  3. 22 cm'lik kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Hamuru unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açıp kalıbın içine yerleştirin.
  4. Üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve ağırlık yapması için 1 su bardağı nohut dökün.
  5. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Üzerindeki nohutları ve kağıdı alarak 5 dakika daha pişirin. Fırından çikararak soğumaya bırakın.
  6. Yumurta ve kremayı geniş bir karıştırma kabında çırpın. Barbunya, kırmızı lahana, rendelenmiş sarımsak, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırın.
  7. Karışımı kiş tabanına aktarın. Üzerine bir miktar kaşar peyniri rendesi serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın

Dilerseniz, bol malzemeli sebzeli kiş tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Kiş Tarifleri Sebze Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması