Baklalı Dolma
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baklalı Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Baklalı Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze asma yapraklarını kaynar suda 12 dakika haşlayın. Baklaları sıcak suda haşlayıp yayvan bir kaba alın.
  2. 2 soğanı ince piyaz şeklinde doğrayın. Salça, reyhan otu, kırmızı pul biber, tuz, dereotu, bulgur ve buğdayı ekleyin. Domatesi minik doğrayıp ilave edin.
  3. Haşlayıp suyunu süzdüğünüz asma yapraklarına hazırladığınız içi paylaştırarak kare şeklinde sarın.
  4. Tencerenin alt kısmına asma yapraklarını yayın. Üzerlerine kuzu etlerini yerleştirin. Sardığınız sarmaları etlerin üzerine dizin.
  5. Kalan iki soğanı ince doğrayıp tencereye alın. Salça, su, tereyağı ve sıvıyağı ilave ederek sos elde edin. Sosu dolmanın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte pişirip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Akşam Yemeği Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması