Baklalı & Bezelyeli Enginar
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Şifa deposu enginarın bakla ve bezelye ile nefis uyumuna tanıklık edin. Elif Edes’ten nefis bir zeytinyağlı tarifi.

Zeytinyağlı enginar tarifine de göz atın.

Baklalı & Bezelyeli Enginar Tarifi İçin

Malzemeler

Baklalı & Bezelyeli Enginar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tencereye zeytinyağı, limon suyu, şeker, tuz, arpacık soğanları ile su koyun ve enginarları ilave ederek orta ateşte 15-20 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Tencereden alın.
  2. Baklaların kabuğunu soyduktan sonra bezelye ile birlikte enginar suyunda 5 dakika haşlayın. (Suyu azsa sıcak su ilave edebilirsiniz) Süzün ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  3. Soğuyan enginarları servis tabağına alın ve yine soğumuş bakla ve bezelye ile doldurun.
  Servis Önerisi

Üzerine zeytinyağı gezdirdikten sonra fesleğen, dereotu veya nane gibi tercih ettiğiniz bir yeşillik serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Zeytinli Tarifler

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması
Erikli Semizotu