Bahar Zeytinyağlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bahar Zeytinyağlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Bahar Zeytinyağlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaları ayıklayıp 23 cm uzunlukta verev kesin. Enginarları soyup temizleyin ve iri küp şeklinde doğrayın. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Kuşkonmazları temizleyip parmak uzunluğunda doğrayın. Biberleri temizleyip uzun şeritler şeklinde kesin.
  3. Soğanları soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Domatesleri ortadan ikiye kesin.
  4. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla bezelye, bakla, enginar ve  kuşkonmazı  ekleyip  34 dakika kavurun.
  5. Sıcak suyu döküp tuz ve şekeri ekleyin. Kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Biber ve kiraz domatesleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis zeytinyağlı enginar tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması