Asma Yaprağında Enginar Dolması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç pilav için

Asma Yaprağında Enginar Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç pilav için soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla birlikte tavada pembeleşinceye kadar kavurun. Fıstıkları da ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurmaya devam edin.
  2. Daha sonra yıkanıp suyu süzülmüş pirinci, üzümleri, 2 kaşık tuzu ve 1 yemek kaşığı şekeri ve baharatları ekleyip birkaç dakika kavurun.
  3. Harçla karıştırılan pirince 1 su bardağı su ilave edip pişirin. Kavrulan pirinçlerin üstüne 1 su bardağı su ekleyip pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.
  4. Demlendikten sonra dereotunu ilave edip pilavı harmanlayın. Enginarları limonlu suda bekletin. Diğer taraftan havucu halka şeklinde doğrayıp dolmaları pişireceğiniz tencerenin tabanına döşeyin.
  5. İçine bir miktar zeytinyağı ekleyip 15- 20 saniye kavurun. Enginarların ortasına yarı pişmiş iç pilavı doldurun.
  6. Düz bir tabağa 4 tane asma yaprağını yan yana koyup iç pilav doldurduğunuz enginarı yaprakların tam ortasına yerleştirin.
  7. Yaprakların kenarından tutarak enginarın üzerini kapatın. Bu şekilde hazırladığınız enginarları tencereye yan yana dizin.
  8. Üzerine yarım limonun suyu, şeker, tuz, 2 su bardağı kaynamış su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler iyice pişene ve enginarlar yumuşayana kadar 45-50 dakika pişirin.
  9. Asma yaprağında enginar dolmasını oda ısısında dinlendirdikten sonra buzdolabına koyun. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Mutfağınızda yeni tatlara yer vermek istiyorsanız, İzmir usulü enginar dolması tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Dolma Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması