Akdeniz Usulü Sebzeli Biber Dolma
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Akdeniz Usulü Sebzeli Biber Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Akdeniz Usulü Sebzeli Biber Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dolmalık biberleri yıkayıp kurulayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika közleyin.
  2. Soğuk suyun altına tutarak kabuklarını soyun, dikey olarak ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini ve beyaz kısımlarını çıkarın.
  3. Patlıcanları ve kabağı alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsağı kıyın.
  4. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni temizleyip ince ince kıyın.
  5. 3 çorba kaşığı riviera zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsağı pembeleştirin. Kabakları ekleyip 4-5 dakika soteleyin. Patlıcanları ilave edip 5 dakika daha kavurun.
  6. Galeta ununu ekleyip karıştırın. Zeytinleri ekleyip 10 dakika daha pişirin. Maydanoz, fesleğen ve tuz ekleyip karıştırın, ateşten alın.
  7. Hazırladığınız biberlerin içini sebzeli karışımla doldurun. Fırın kalıbını 2 çorba kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp biber dolmaları kalıba yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Akdeniz Mutfağı Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Fırın Yemekleri Dolma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması