Acılı Barbunya
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Barbunya Tarifi İçin

Malzemeler

Acılı Barbunya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin.
  3. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin.
  4. Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Diyet Yemekleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması