SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Acılı Barbunya
Acılı Barbunya
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Acılı Barbunya Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg barbunya
2 kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızıbiber
1 dolmalık sarı biber
2 sivri biber
1 diş sarımsak
1 soğan
1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı susam
Acılı Barbunya
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Barbunyaları ayıklayıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Şekerleri ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı ince dilimleyip ekleyin.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve soğanlara ekleyerek soteleyin.
Haşlanmış barbunya ve baharatları ekleyip birkaç dakika daha pişirin. Servis tabağına alın ve üzerine kavrulmuş susam serpiştirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Vejetaryen Yemekleri
Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Yemek Tarifleri
Diyet Yemekleri
Meze Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Mısır yarmalı aş sarması
Börülce Kavurması
Portakallı Zeytinyağlı Enginar
Baklalı & bezelyeli enginar
Nar ekşili zeytinyağlı pırasa
Zeytinyağlı mor lahana sarması