Yumurtalı Fasulye Kavurması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yumurtalı Fasulye Kavurması Tarifi İçin

Malzemeler

Yumurtalı Fasulye Kavurması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fasulyeleri ayıklayıp temizledikten sonra ortalama 3’er santim uzunluğunda doğrayın. Fasulyeleri tuz ilave edilmiş kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. 
  2. Tereyağını eritip ince doğranmış soğanları yumuşayana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  3. Suyunu çekene dek pişirin. Domatesler suyunu çekince tuzunu ve karabiberini ilave edin. Birkaç kez karıştırın. 
  4. Ayrı bir kasede çatalla hafif çırpılmış yumurtaları ilave edin. Birkaç saniye karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz fasulyeleri ekleyin. Tavanın kapağını kapatın, ateşi kısın. Fasulyeler suyunu çekene dek pişirin. Sıcak servis yapın. 

Sunum önerisi
Mısır ekmeği ve ayran ile servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diyet Yemekleri Yumurtalı Tarifler Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak