- Kuru baklaları akşamdan ıslatın. Bir tencereye suda ıslattığınız baklaları, bütün beyaz soğanı, tuzu, şekeri, limon suyunu ve zeytinyağının yarısını ekleyin.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Bakla tanelerini iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekince ocaktan alın, içinden beyaz soğanı çıkartın.
- Kalan malzemeyi blender ile püre haline getirin. En son kıyılmış yeşillikleri ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı yayvan bir kaba dökün. Buzdolabında bekleterek sertleşmesini sağlayın.
- Kırmızı soğanı çok ince kıyın ve tuzla ovun. Favayı dilimleyip servis tabağına aktarın. Üzerine kırmızı soğandan küçük bir öbek oluşturup yerleştirin. En son kalan zeytinyağını ve yağsız olarak tavada kavurduğunuz ceviz içlerini serpin.
Dilerseniz, yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz klasik fava tarifini de deneyebilirsiniz.