Yeşil Fava
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yeşil Fava Tarifi İçin

Malzemeler

Yeşil Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru baklaları akşamdan ıslatın. Bir tencereye suda ıslattığınız baklaları, bütün beyaz soğanı, tuzu, şekeri, limon suyunu ve zeytinyağının yarısını ekleyin.
  2. Üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Bakla tanelerini iyice yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu çekince ocaktan alın, içinden beyaz soğanı çıkartın.
  3. Kalan malzemeyi blender ile püre haline getirin. En son kıyılmış yeşillikleri ekleyip spatula ile karıştırın. Karışımı yayvan bir kaba dökün. Buzdolabında bekleterek sertleşmesini sağlayın.
  4. Kırmızı soğanı çok ince kıyın ve tuzla ovun. Favayı dilimleyip servis tabağına aktarın. Üzerine kırmızı soğandan küçük bir öbek oluşturup yerleştirin. En son kalan zeytinyağını ve yağsız olarak tavada kavurduğunuz ceviz içlerini serpin.

Dilerseniz, yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz klasik fava tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak