Yanardağ Boranisi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Yanardağ Boranisi Tarifi İçin

Malzemeler

Yanardağ Boranisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bal kabağının kabuklarını soyup 1’er santimlik küpler halinde doğrayın ve yıkayıp süzün. Derin bir tencereye 6 su bardağı su ve tuz ekleyip ocağa alın. Kaynayan suya bal kabaklarını atıp yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları süzgece alıp süzün.
  2. Tereyağını bir tavada eritin ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp ocaktan alın.
  3. Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırın. Süzülen kabakları servis tabağına yerleştirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve kavrulmuş kıymayı yoğurdun üstüne yayın.
  4. Tereyağını bir tavada eritin ve içine pul biberi atıp biraz yakın. Yanan pul biberi kıymanın üzerine dökün ve karabiber serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak