Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında)
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında) Tarifi İçin

Malzemeler

Teriyaki Soslu Ahtapot (Mercimek Fava Yatağında)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İyice yıkanmış bütün ahtapotu parçalanmış turunçlarla birlikte buharlı pişirme tenceresinde kaynayan suyun üstünde, 2-2.5 saat kadar buharda pişirin. İyice yumuşadıktan sonra çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  2. Öte yandan mercimek favayı hazırlamaya başlayın. İyice yıkadığınız sarı mercimeğin içine 1 soğan doğrayın, 2 diş sarımsak, limon suyu, şeker ve tuz ilave ederek, kısık ateşte, üstüne bir parmak çıkacak kadar su ilave edip yavaş yavaş kaynatın. İyice yumuşayıp mercimek lapası haline geldiğinde bir robot ile iyice çekin, payrekse boşaltın ve ılımaya bırakın.
  3. Ahtapotu kalın dilimler halinde kesip, kızdırılmış bir teflon tavada zeytinyağı ve teriyaki sos ile 5 dakika kadar kavurun. Sonra mercimek favasından yatak üzerinde dağ kekiği ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sos Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak