Bakla Yemeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Zeytinyağlı bakla, taze bakla turşusu, bakla çorbası gibi tariflerde kullanılan bu besin, sonbahar aylarında ekilir. Mayıs ayında toplanarak tezgahlardaki yerini alan bakla, iç bakla ve taze bakla olarak ayrılır. Malzemeler hazırsa, yaz aylarından sık sık tüketilen bakla yemeği tarifine geçebiliriz.

Bakla Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Bakla Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklalar yıkanır ayıklanır ve bol limonlu suda bekletilir.
  2. Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağının eklendiği tencerede kavrulur.
  3. Kavrulan soğana baklalar sudan süzülerek eklenir.
  4. Limon suyu, tuz, şeker ve un eklenerek bütün malzeme kavrulur.
  5. Malzemelerin yarısına gelecek hizada su eklenir ve kısık ateşte pişirilir.
  6. Yoğurt ve ince kıyılmış dereotu ile tercihen ılıkken servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak