Sumak Ekşili Karnıyarık
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sumak Ekşili Karnıyarık Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Pişirmek için

Üzeri için

Sumak Ekşili Karnıyarık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı için, küp doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin. Kıymanın rengi dönmeye başladığında rendelediğiniz domates, ince doğradığınız sivri biberler ve salçaları ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp kıyma suyunu hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  2. Patlıcanları alacalı soyup 10-15 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın. Ortasını yarıp bir fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alıp kıymalı harcı patlıcanların içine paylaştırın. Üzerlerini sivri biber ile süsleyin.
  3. Pişirmek için gerekli olan tüm malzemeyi bir kavanoza alın ve kapağını kapatıp çalkalayın. Sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak