Soslu Patates
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ülkemizde en çok tüketilen besinler arasında olan patates; patates salatası veya patates köftesi gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Haşlama, kızartma, közleme, fırınlama gibi farklı çeşitlerle pişirilebilir. Cilt sağlığını korumasıyla bilinen bu besin, uzun süre tokluk sağlar. Hazırsanız, nefis soslu patates nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.

30 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz pratik iftar yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Soslu Patates Tarifi İçin

Malzemeler

Soslu Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Taze soğan saplarını temizleyip 2-3 cm uzunluğunda kesin.  Maydanozu temizleyip doğrayın. Patatesleri soyup  tencereye alın.
  2. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Su kaynayınca safranı ekleyip karıştırın. Patatesleri hafif diri kıvamda haşlayıp kevgirle ayrı bir tabağa alın.
  3. Zeytinyağı, soğan, maydanoz, köri ve kimyonu fırın tepsisine alın. Patatesleri ekleyip tuz serpin ve harmanlayın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Soslu patatesleri, fırında tavuk ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Soslu Patates Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Haşlama işlemini kısaltmak için su ısınmaya başladığında patatesleri ekleyin.
  2. Haşlama suyunun içerisine bir tutam tuz ekleyin.
  3. Patatesleri sosla harmanlayın ve sosun her tarafa ulaştığından emin olun.

1 Porsiyon Soslu Patates Kaç Kalori?

  1. Soslu patateslerin bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde ortalama 4 adet patates topu bulunur. 

Daha fazlası için sofralarınızı renklendirecek sebze yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Fırın Yemekleri Patatesli Tarifler Vejetaryen Yemekleri Diyet Yemekleri Sos Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak