Sirkeli Patates Kızartması
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sirkeli patates kızartması, son zamanlarda oldukça popülerdir. Yurt dışında uzun yıllardır var olan bu trend, yakın zamanda restoranlarımıza girmiştir. Sirke aromasını sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir lezzet, hem de evde yapması oldukça kolay. Malzemeleriniz hazırsa sirkeli patates kızartması tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzerler için klasik patates kızartması ve baharatlı patates kızartması tariflerine göz atabilirsiniz. 

Sirkeli Patates Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Sirkeli Patates Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
  2. Yağı tencereye koyun ve ısıtın. 
  3. Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın. 
  4. 165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın. Patatesleri havlu kağıdına çıkartın. 
  5. Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin. Isınan yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın. 
  6. Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis yapın. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Pratik Yemek Tarifleri Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak