Roma Usulü Enginar Kızartması
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Aydan Üstkanat’ın yorumuyla Roma usulü enginar kızartması. Roma’nın pizza ve makarnadan sonra en meşhur lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listeleri için de uygundur. İsteğe göre patates, kabak gibi kızarmış sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

İncikli terbiyeli enginar ve tarhunlu enginar tarifine de göz atın.

Roma Usulü Enginar Kızartması Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Roma Usulü Enginar Kızartması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tercihen yaprakları yenebilen herhangi bir Akdeniz enginarını yıkayın ve sapını kesip atın. (Ben İspanyol enginarı kullandım ki, orijinalinde büyük enginar tercih edilir ve bütün olarak yapılır)
  2. Daha sonra enginarları ikiye kesin ve kesilen yüzünü tezgaha koyarak bir iki kez et dövücüsü ile vurarak açılmasını sağlayın.
  3. Kızgın yağda alt üst kızartın ve hardallı bir sosla servis edin. Serviste tuz serpmeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak