Peru Usulü Patates Kroket
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün Peru’da yaygın bir sokak lezzeti olan papa rellena’nın, Amerika'nın bulunması ile kıtaya İspanyol mutfağından empanada (bir çeşit börek) tarifinden geldiği düşünülmektedir. Daha sonraları yolculuk, av ve savaş gibi evden uzak durumlarda yanında besleyici yiyecek taşımak için tercih edildiği bilinmektedir. Peru dışında Şili ve Küba mutfaklarında da benzer çeşitleri bulunmaktadır. Elif Edes'ten Peru usulü patates kroket (Papa rellena) tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patates köftesi tarifine de göz atın.

Peru Usulü Patates Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Salsa criolla için

Peru Usulü Patates Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri kabuklu olarak yumuşak olacak şekilde haşlayın. Sıcakken soyarak ezici ile ezin. Tuz ile karabiberi ekleyerek elle iyice karıştırın ve 1-2 saat süreyle soğumaya bırakın.
  2. Kroketin içi için, tavada yağı ısıtın ve soğanı ilave ederek 5 dakika soteleyin. Sarımsak, kekik, tuz, biber, kimyonu ekleyerek 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. 
  3. Ardından domates püresi ile acı biber ezmesini ilave edin ve 1 dakika daha pişirin. Kıyma ilavesinden sonra 3 -5 dakika daha pişirin ve son olarak üzüm ile maydanozu ekleyin.  Soğumaya bırakın.
  4. Çok soğuk patates püresine soğuk 1⁄2 yumurta ilave ederek yoğurun ve  ellerinizi unlayarak patates püresini avuç içinde yassı bir şekilde açın. 
  5. Ortasına iç harcı koyun. Harcın üzerine 1 dilim yumurta ve ikiye kesilmiş siyah zeytin dizdikten sonra dikkatlice mekik gibi kapatın.
  6. Unlayıp yumurtaya bulayarak kızartın. (Kızartmak için farklı sıralar izleyebilirsiniz. Önce yumurta sonra una veya sadece una ya da önce yumurta sonra una, daha sonra da ekmek kırıntısı veya galeta ununa bulayarak kızartabilirsiniz.)
  7. Salsa criolla için kırmızı soğanı buzlu suda 5 dakika tuttuktan sonra süzün ve diğer malzemelerle birlikte bir kasede karıştırın.
  8. Kroketleri servis tabağına aldıktan sonra salsa criolla ile birlikte servis edin.
  Servis Önerisi

Salsa criolla'da lime suyu ve kişniş yerine limon ve maydanoz kullanarak farklı bir lezzet hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Patatesli Tarifler Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak