- Patlıcanlar ve patatesleri yuvarlak bir şekilde dilimleyip kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
- Sosu için, salçayı zeytinyağında kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Küp küp doğradığınız domatesleri, elma sirkesi, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edin.
- Bu karışımı domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Pişen sebzeleri; patates, mozarella peyniri, domates, mozarella peyniri, patlıcan ve mozarella peyniri sıralaması ile üst üste dizin.
- Tüm sebzeler bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Domates kulelerini servis tabağına alın. Üzerini fesleğen yaprağı ile süsleyin. Yanında domates sosla sıcak servis yapın.
Patlıcanlı Domates Kulesinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız domates ve patlıcanların olgun olmasına özen gösterin.
- Tarife başlamadan önce patlıcanları tuzlu suda bekletin ve bol su ile durulayın. Bu sayede acılıkları gidecektir.
- Sos için salça yerine rendelenmiş domates kullanabilirsiniz.
- Pişirme işleminin sonlarında doğru patateslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edebilirsiniz.
1 Porsiyon Patlıcanlı Domates Kulesi Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan patlıcanlı domatesin bir porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir. Ana öğün olarak tüketebileceğiniz bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Lezzetine doyamayacağınız patlıcan köftesi veya zeytinyağlı patlıcan tarifini de deneyebilirsiniz.