Patlıcan Tava
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan tava, Türk mutfağında sıkça yapılan bir yemektir ve genellikle patlıcan dilimlerinin içine et veya tavuk gibi malzemeler konularak hazırlanan yemeğidir. Akşam yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patlıcan tava için malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Patlıcanlı Pilav tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon patlıcan tava kaç kaloridir?

Bir porsiyon patlıcan tava 310 kaloridir.

Patlıcan Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Patlıcan Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle patlıcanları yıkayıp baş kısımlarını kesin ve uzunlamasına dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suya koyarak yaklaşık 15-20 dakika bekletin. Bu süreç, patlıcanların acısını alır ve fazla yağını çeker.
  3. Derin bir tencereye kuşbaşı doğranmış etleri orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Ardından kuyruk yağı ekleyin ve etleri yağ ile kavurun.
  5. Etler kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve salça kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Islattığınız patlıcanları süzüp suyunu iyice sıkarak temizleyin. Salçalı etlerin üzerine yerleştirin.
  7. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri patlıcanın üzerine ilave edin.
  8. Sarımsakları ve biberleri temizleyip dilimleyerek domateslerin üzerine serpiştirin.
  9. Bahartlarını ekleyin karıştırın.
  10. Tencerenin kapağını kapatın. Önce yüksek ateşte kaynamaya bırakın, kaynamaya başladıktan sonra ocağın en küçük gözüne alıp kısık ateşte yavaşça pişirin.
  11. Ocaktan aldığınız patlıcan tavayı sunum tabağına alarak servise edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Pişirildikten sonra üzerine yoğurt veya domates sosu dökülerek servis edebilirsiniz.
  • Servis tabağının kenarına veya üzerine taze yeşillikler ile süsleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletmek, acısının çıkmasına ve fazla yağ çekmesini engellemeye yardımcı olur. Yaklaşık 15-20 dakika bekletip sonra iyice durulayarak kullanabilirsiniz.
  • Tuzlu suda beklettikten sonra patlıcan dilimlerini kağıt havlu veya temiz bir bezle iyice kurulayın. Bu, kızartma sırasında yağın patlıcanlara daha az emilmesini sağlar.
  • Kızarttıktan sonra patlıcanları fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Ana Yemek Tarifleri Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak