Patlıcan Lokmaları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 22 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlıcan Lokmaları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Harcı için

Üzeri için

Patlıcan Lokmaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin. Kararmamaları için tuzlu suda bekletin. Harcı için cevizli ezme, biber ezmesi, rendelenmiş domates, dilimlenmiş zeytin ve mısırı geniş bir kaseye alın. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Suyunu sıktığınız patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız ezmeli harcı üzerlerine paylaştırıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine rendelenmiş dil peynirini ilave edip peynirler eriyinceye kadar 7-8 dakika daha pişirin. İnce kıyılmış fesleğen ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Köfte Tarifleri Diyet Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak