İncirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Bir tencereye sıcak su doldurup tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. İçine hazırladığınız incirleri atın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri süzgece alın ve soğuduktan sonra elinizle sıkarak tamamen suyunu süzün.
İncirleri bir tepsiye alıp tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tencereye zeytinyağını ve salçayı alıp kavurun. Suyunu sıktığınız incirleri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
Yumurtaları derin bir kaba kırıp bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın ve çırptığınız yumurtaları ekleyip pişirin. Tencerede kavurduğunuz incirlere ilave edip harmanlayın ve ılık servis yapın.