Patlak İncir
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patlak İncir Tarifi İçin

Malzemeler

Patlak İncir

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İncirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ortadan ikiye bölün. Bir tencereye sıcak su doldurup tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. İçine hazırladığınız incirleri atın ve yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika haşlayın. Haşlanan incirleri süzgece alın ve soğuduktan sonra elinizle sıkarak tamamen suyunu süzün.
  2. İncirleri bir tepsiye alıp tuz ve baharatları ilave ederek harmanlayın. Bir tencereye zeytinyağını ve salçayı alıp kavurun. Suyunu sıktığınız incirleri ekleyip 5 dakika kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Ocaktan alın.
  3. Yumurtaları derin bir kaba kırıp bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın ve çırptığınız yumurtaları ekleyip pişirin. Tencerede kavurduğunuz incirlere ilave edip harmanlayın ve ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Pratik Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak