Patatesli Ve Pırasalı Galette
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bugün şahane bir ana yemek hazırlamaya ne dersiniz? Ağızları sulandıracak patatesli ve pırasalı galette, baharatlarla harmanlandıktan sonra fırında pişirilir. İsteğe göre dilimlenerek sunulan bu yemek, zengin besin değerleri içerir. Malzemeler hazırsa, patatesli ve pırasalı galetta tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için patatesli tarifler ve pırasalı tarifler sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Patatesli Ve Pırasalı Galette Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Ve Pırasalı Galette

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada orta ateşte ısıtın. Pırasayı halka şeklinde dilimleyin, sarımsak ve tuzla birlikte tavaya ekleyip ocağı kısın.
  2. Pırasa yumuşayana ve hafif kızarana kadar sık sık karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Limon suyu, karabiber ve muskatı ilave ederek kenara alın.
  3. Patatesleri 3 mm kalınlığında dilimler halinde kesin. (Patates dilimlerini durulamayın veya ıslatmayın.) 22 cm’lik kelepçeli ve yuvarlak bir fırın kabının tabanını ve yanlarını zeytinyağı ile yağlayın. Hafifçe karabiber ve muskat rendesi serpin.
  4. Patates dilimlerinin 1/3 ünü kalıbın tabanına, dıştan içe doğru ve hafifçe üst üste binecek şekilde sıralayın.
  5. Kalıbın kenarlarına da aynı şekilde patates dilimlerini sıralayın. Bir fırça yardımıyla patates dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürün.
  6. Tuz, karabiber ve muskat rendesi serptikten sonra pırasayı üzerine yayın.
  7. Kalan patates dilimlerini de pırasanın üzerini kapatacak şekilde dizin. Üzerine bir fırça yardımı ile yağ sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında kızarana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  9. 5-10 dakika dinlendirin ve servis tabağına aktarın. Dilimleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Pırasalı Tarifler Patatesli Tarifler Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak