Patatesli Ve Havuçlu Mücver
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patates, havuç ve pırasa ile hazırlanan mücveri, kızarttıktan sonra yoğurtlayarak sunabilirsiniz.

Nefis kabak mücver tarifine göz atın.

Patatesli Ve Havuçlu Mücver Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Üzeri için

Patatesli Ve Havuçlu Mücver

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pırasayı ince ince kıydıktan sonra 1 yemek kaşığı zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  2. Haşlanmış patates ve havucu geniş bir kabın içinde rendeleyin. Karbonatı limon suyunda inceltin. Kalan diğer malzemelerle birlikte karıştırma kabına ekleyin.
  3. Tüm malzeme özdeşleşene kadar iyice karıştırın. Mücver harcından küçük parçalar elde edip yassılaştırın.
  4. Her parçayı önce galeta ununa bulayın, sonra da tavada her iki tarafını kızartın.
  5. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine dilerseniz süzme yoğurt dökün, yağda hafif yakılmış kırmızı toz biber gezdirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Öğle Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak