Patatesli Patlıcan Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Patlıcan ve patates Türk mutfağında sıklıkla kullanılan sebzelerdir. Kızartmaları, börekleri gibi birçok çeşidiyle soframızdan eksik etmediğimiz patates ve patlıcanla yapılan bu pratik yemeğe bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa, patatesli patlıcan yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patatesli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Patlıcan Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcan alacalı soyulur, küp küp doğranarak tuzlu su da acılıkları gitsin diye bekletilir.
  2. Tencereye yağ alınır ve yemeklik doğranan soğan ile sarımsak kavrulmaya başlanır. 
  3. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulmaya devam edilir. 
  4. Biberler önce ikiye bölünerek yarım ay şeklinde kesilir, tencereye eklenir.
  5. Domates ve patates küp küp doğranır ve tencereye eklenerek karıştırılır. 
  6. Su, tuz ve istenilen baharatlar eklenir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Patlıcanlı Tarifler Tencere Yemekleri Sebze Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak