Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi Tarifi İçin

Malzemeler

Pastırmalı Ve Bulgurlu Lahana Diblesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karalahananın yaprak kısımlarını ince ince doğrayın ve tuzla birlikte iyice ovarak acılığını giderin. Daha sonra süzgece aktarın, akan suyun altında birkaç kez yıkayıp acı suyunu süzün.
  2. Karalahanaları kaynar suda 15 dakika haşladıktan sonra iyice süzüp avucunuzda tekrar sıkın.
  3. Yağları tencereye alın. Yağlar eriyip ısınınca soğanı ekleyin. Yumuşayana kadar iyice kavurun.
  4. Soğanlar yumuşayınca biber salçasını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  5. Karalahanalarla birlikte bulguru ekleyin. Birkaç kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte, kendi buharında 5 dakika pişirin.
  6. Tencerenin kapağını açın, tuzunu, kuru reyhanı, pul biberi ve üzerini geçmeyecek ama örtecek kadar sıcak su ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Orta-kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  7. Arada bir tencerenin kapağını açıp suyunu kontrol edin. Suyunu iyice çekerse biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.
  8. Lahana pişip suyunu çekince ocaktan alın, küçük küçük doğradığınız pastırmaları ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak