Muskatlı Patates Humusu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ortadoğu'nun en tartışmalı lezzetlerinden biri olan humus, Türk mutfağı başta olmak üzere, Lübnan, Yunan ve İsrail mutfağında da önemli bir yere sahiptir. Ana malzemesi tahin ve nohut olan bu mezeyi, bu kez patates ve muskat cevizi ile zenginleştirdik. Malzemeler hazırsa, muskat ile lezzetini ikiye katlayan patatesli humus tarifine geçebiliriz.

Tahinsiz humus ve leblebiden humus tarifine de göz atın.

Muskatlı Patates Humusu Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Muskatlı Patates Humusu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuğunu soyarak püre haline getirin.
  2. Tahin, iki yemek kaşığı sıcak su ve limon suyunu bir kasede karıştırın.
  3. Patates püresine tahinli karışımı, havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu ve rendelenmiş muskat cevizini ekleyin. Tekrar karıştırıp iyice püre haline getirin. Baharatlı patates püresini servis tabağına yayın.
  4. Üzeri için tereyağı ile zeytinyağını bir tavada eritip ısıtın. Patates püresinin üzerine gezdirin.
  5. Kırmızı toz biberi, kimyonu ve sumağı serpin. En son kıyılmış maydanozu serperek servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Patatesli Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Meze Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak