Mantar Dolgulu Tatlı Patates
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Mantar Dolgulu Tatlı Patates Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Mantar Dolgulu Tatlı Patates

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bol suyla yıkayıp suyunu süzdüğünüz tatlı patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırını kapatıp fırın tepsisini çıkarmadan kendi sıcaklığında 5-10 dakika bekletin. İç harcı için zeytinyağını tavada ısıtın. Piyazlık doğradığınız soğanları ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek soğanların rengi dönene kadar soteleyin. Jülyen doğradığınız biberleri ilave edip sotelemeye devam edin. İri doğranmış istiridye mantarını ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra ocaktan alın. Haşlanmış mısırı ilave edip karıştırın. Patateslerin üzerini keserek açın. Bir kaşık yardımıyla ortalarını çukurlaştırıp hazırladığınız mantarlı harcı tüm patateslere bölüştürün. Üzerinİ taze kişniş yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Sebze Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak