Lahana Makarnası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lahana aslen turpgillerden olduğu için karbonhidratı düşük bir besin. (100gr. da 4 gr) Protein de mevcut. Ama enönemlisi demiri, kalsiyumu, B ve C vitaminleri olan bir sebze. Aynı zamanda içerisinde  K vitamini de bulunuyor. Malzemeleriniz hazırsa, lahana makarnası nasıl yapılır sorusu için tarife başlayalım.

Lahana Makarnası Tarifi İçin

Malzemeler

Kıymalı Sos İçin:

Lahana Makarnası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Önce kıymalı sosu hazırlamak için sarımsakları soyup incecik rendeleyin.
  2. Bir tava içerisinde sıvı yağı ısıtıp sarımsakları çok az soteleyin.
  3. Kıymayı ekleyip rengi dönene ve tane tane oluncaya kadar kavurun. Yemeklik küp şeklinde doğranmış soğanlari ekleyip birlikte kavurmaya devam edin.
  4. Doğranmış domatesleri de ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve baharatları ilave edin. nKısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  5. Lahananın dış yapraklarını atıp enlemesine üstten 1/3'ünü kesin.
  6. Kestiğiniz parçayı ortadan 2'ye bölün. Yaprağın sarılı olduğu yönde 7-8 mm inceliğinde uzun şeritler halinde dilimleyin.
  7. Lahananın sadece dıştaki kısımlarını dilimleyin, içteki kısa ve sert bölümleri ayırıp salata veya çorbada kullanın.
  8. Büyükçe bir teflon tavada harlı ateşte yağı ısıtın. Sonra şeritler halinde kıyılmış lahanaları ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.  Sürekli karıştırarak 3-4 dakika soteleyin.
  9. Biraz yumuşayıp uçları hafif kahverengi olan lahanaları tabaklara paylaştırın.
  10. Üzerlerine hazırladığınız kıymalı sosu gezdirip servis edin. 

Ana yemeklerde sunabileceğiniz pratik makarna tarifleri mi arıyorsunuz? Özel sos eşliğinde sunulan kremalı mantarlı makarna tarifine göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Sos Tarifleri Sebze Tarifleri Makarna Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak