Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bamya, kabak, sarımsak, biber ve zeytinyağı ile hazırlayabileceğiniz nefis bir tarifle karşınızdayız. Şef Arzu Öztürk’ün yorumuyla köz lezzetini alan kırmızı biberli bamyalı kabak tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak Tarifi İçin

Malzemeler

Köz Biberli Ve Bamyalı Kabak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bamyayı limonlu suyun içinde 30 dakika bekletin.
  2. Soğan ve sarımsağı bir tavada zeytinyağı ile birlikte soteleyin.
  3. Daha sonra sırasıyla, bamya ve közlenmiş biber hariç tüm sebzeleri ve soğan ile sarımsağı tencereye alarak 5 dakika soteleyin.
  4. En son üzerine bamyaları ekleyerek suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirin.
  5. Közlenmiş biber ve limon dilimleri ile süsleyerek lavaş eşliğinde servis edin.

Tarif Kategorileri

Sebze Tarifleri Öğle Yemeği Kabaklı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak