Kekikli Kereviz Graten
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kereviz sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kekikli kereviz graten tarifini sizlere sunuyoruz. Kolesterol seviyelerini azaltan kereviz, C vitamini bakımından zengindir. Yüksek tansiyonu düşürmesiyle bilinir. Kilo vermeye yardımcı olduğu için, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Malzemeler hazırsa, kekikli kereviz graten tarifine geçebiliriz.

Daha fazlasına kereviz yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Kekikli Kereviz Graten Tarifi İçin

Malzemeler

Kekikli Kereviz Graten

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Büyük bir tencerede sebze suyu ve kremayı kaynatın. Kerevizin uçlarını kesin ve kabuklarını soyun. Her bir kerevizi dikey olarak 4’e bölün.
  2. Kaynayan sebze suyuna kerevizleri ekleyin ve ara sıra çevirerek yumuşayana kadar pişirin.
  3. Kerevizleri bir kevgir kaşık kullanarak suyunu süzerek tencereden alın ve bir kesme tahtasına aktarın.
  4. Soğuduktan sonra her birini 5 mm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş kerevizleri fırın kabının dibine yerleştirin ve taze kekik yaprakları serpin.
  5. Tencerede kalan sıvıyı kıvam alana kadar ısıtın. Hardal, tuz ve karabiber ekleyin.
  6. Karışımı, kerevizin üzerini tamamen kapatacak şekilde dökün. Rendelenmiş gravyer peyniri ile üzerini kaplayın ve taze kekik yaprakları serpin.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında peynir altın rengine dönene kadar 35- 40 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak
Patlıcan tava