Kekikli Hasselbacken Patatesler
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adını İsveç’in başkenti Stockholm’de bulunan Hasselbacken restorandan alan tarif 1953’de mutfakta çalışan yardımcı şef Leif Elliason’ın keşfidir. Patatesin özelliği piştiğinde lezzetin içine işlediği cazip bir görüntü elde edecek kesimindedir.  Klasik tarifte üste ekmek kırıntısı kullanılmış olsa da biberiye, kekik, maydanoz, krema, peynir, çıtır jambon, vs. gibi pek çok farklı malzemeyle de hazırlanabilir. Hasselbacken bu şekilde kesme ve pişirime metoduna verilen isim olarak anıldığından patlıcan, kabak gibi farklı sebzelerde aynı metotla hazırlanabilir. 

Elif Edes'ten Kekikli Hasselbacken patatesler tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Patatesli tariflere göz atmayı unutmayın.

Kekikli Hasselbacken Patatesler Tarifi İçin

Malzemeler

Kekikli Hasselbacken Patatesler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri yıkayın ve arzu ederseniz soyun. Enlemesine kesme tahtasına alın ve en alta inmeyecek şekilde 2-3 mm. kalınlıkta dilimler gibi kesin. (İlk kez yapanlar iki tahta arasına sıkıştırarak kesmeyi deneyebilirler.)
  2. Tereyağını bir tavada erittikten sonra zeytinyağı ile karıştırın ve fırına girecek bir kaba dizin. Üzerlerine eritilmiş yağı sürün ve tuz ile kekik serperek önceden ısıtılmış 180 -190 derecedeki fırında ilk olarak 20-25 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkartın ve tekrar yağladıktan sonra üzerine taze çekilmiş karabiber serperek tekrar fırına koyun. İçi yumuşak, dışı çıtır olana kadar yaklaşık 15-20 dakika daha kızartın.
  4. Taze kekik serperek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Farklı Sebze Yemekleri Sebze Tarifleri Patatesli Tarifler

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak