Kabak Sıyırma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz sofralarınızı zenginleştirecek leziz bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan kabağı, bu kez sıyırma tarifinde kullandık ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Malzemeler hazırsa, ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz kabak sıyırma tarifine geçebiliriz.

Kabak yemeye doyamayanlar için kabak bastı ve kabak sarması tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kabak Sıyırma Tarifi İçin

Malzemeler

Kabak Sıyırma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakların kabuklarını soymadan yıkayın ve soyma aletiyle boylamasına ince dilimleyin.
  2. Soğanı uygun bir tencerede zeytinyağı ile birlikte şeffaflaşana kadar soteleyin. Ardından kabakları tencereye ekleyin ve limonu kabakların üzerine sıkıp, pirinci ilave edin.
  3. Daha sonra tuz ve toz şeker serperek karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte pirinç ve kabak yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pişerken suyunu kontrol edin, gerekirse çok az daha sıcak su ilave edin.
  5. Pişen yemeği ocaktan alın ve içine dereotunu ilave ederek karıştırdıktan sonra ılınmaya bırakın.
  6. Kabak sıyırmayı servis tabağına alarak ılık veya soğuk servis edin.

Tarif Kategorileri

Türk Mutfağı Yemekleri Sebze Tarifleri Kabaklı Tarifler Farklı Sebze Yemekleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak