Izgara Sebzeli Ve Mantarlı Kiş
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Izgara Sebzeli Ve Mantarlı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Izgara Sebzeli Ve Mantarlı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için tereyağı, un ve tuzu mutfak robotunda çekerek kum haline getirin. Daha sonra yumurtayı ve suyu ekleyip hızlıca yoğurun. Hamuru toparlayıp streçleyin ve buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  2. Bu sırada kabakları ince uzun dilimleyin, biberleri enine ikiye kesip içindeki kalın damarları keskin bir bıçakla dikkatlice temizleyin, mantarları da ince dilimleyin. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra dilimleyin. Tüm sebzeleri ızgarada pişirin. Izgarada pişirdiğiniz sebzeleri küp şeklinde doğrayıp çukur bir kaseye aktarın. Üzerine yumurtayı, kremayı, tuzu ve labne peynirini ilave edip karıştırın.
  3. Dinlendirdiğiniz hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun üzerinde çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika pişirin.
  4. 10 dakika sonra iç malzemeyi tart hamurunun içine yayın. Tekrar sıcak fırına verin. 15 dakika daha pişirdikten sonra fırından alın. Üzerine taze kekik yaprakları serpin. Ilınınca dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Hafifliği ile bilinen ve pratik bir şekilde hazırlanan mantarlı kiş tarifini denemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Fırın Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Mantarlı Tarifler Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak