İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan Tarifi İçin

Malzemeler

İtalyan Usulü Pirinçli Patlıcan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve kabuğunu soymadan boyuna ince dilimleyin. Tuzlu suda beklettikten sonra kağıt havlu üzerine alarak iyice kurutun. Izgara tavayı ısıtın ve bir fırça yardımıyla hafif yağlayın. Patlıcan dilimlerinin her iki yüzünü de hafif kızartın.
  2. Domateslerin yarısını dilimleyin. Kalan yarısını da küp şeklinde doğrayın. Pirinci yıkayın ve süzün. 500 ml soğuk su, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, doğranmış soğan, küp domates ile 6 dakika pişirip soğutun. İnce kıyılmış maydanoz, nane ve tuzu da ilave ederek karıştırın.
  3. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinin üzerine hazırladığınız domatesli pirinçten koyun ve rulo şeklinde sarın. Patlıcan dilimleri bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bir fırın kabını yağlayıp, dilim kestiğiniz domatesleri yerleştirin. Domateslerin üzerine hazırladığınız rulo patlıcan sarmalarını yerleştirin.
  4. En üste mozzarella dilimleri kesip yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynirler eriyene kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Fırın Yemekleri Sebze Tarifleri Peynirli Tarifler İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak