Ispanaklı Lebeniye
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Lebeniye Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Lebeniye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı yarım su bardağı su ile birlikte tencerede suyunu çekene dek kavurun. 1 yemek kaşığı tereyağını ve havanda ezdiğiniz sarımsakları ekleyin. 5 dakika daha kavurun.
  2. İnce kıydığınız ıspanakları, tuzu, baharatını ekleyin. 5 dakika çevirin. Sıcak suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  3. Su kaynayınca suda bekletip süzdüğünüz pirinci ve haşladığınız nohutları ilave edin. 10 dakika kaynamaya bırakın.
  4. Ayrı bir sos tenceresinde oda sıcaklığına gelmiş süzme yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın. Yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha karıştırın. Yoğurtlu karışımı çok kısık ateşte aynı yönde karıştırarak ısıtın.
  5. Yoğurtlu karışım ısınınca kaynamakta olan yemeğin içine yavaş yavaş ekleyin. Bu arada yemeği sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Birkaç taşım kaynayınca ocaktan alın.
  6. Servis için kalan 1 yemek kaşığı tereyağını eritip kuru naneyi kavurun. Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Naneli tereyağını da üzerine dökün. Bekletmeden sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Yoğurtlu Çorba Tarifleri Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Yoğurtlu Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Carciofi alla romana
Kıymalı kapuska
Fırında Patatesli Karnıyarık
Karnabahar Kavurması
Düdüklüde Taze Fasulye
Ekşili Kabak